Op zoek naar handvatten of handvaten?

handvatten of handvaten
Is het handvaten of handvatten? Schrijven Online.
Is het handvaten of handvatten? 1 Januari 2018. Redacteur Hans de Groot geeft elke twee weken Van Dale taaltips. Deze keer de vraag: Is het handvaten of handvatten? Veel mensen denken bij dit woord aan vat in de betekenis ton.
handgrepen
De vraag: handvatten of handvaten? TaalunieBericht.:
De Taalunie ontvangt regelmatig vragen over het Nederlands. In TaalunieBericht: lichten we er telkens één uit. Deze keer: is het nu handvatten of handvaten? De vraag: In het oude Groene Boekje is het meervoud handvatten, in het nieuwe staat naast handvatten ook handvaten.
handvatten kast
handvaten of handvatten Taaluilen.
Enkele of dubbele aanhalingstekens. handvaten of handvatten. Joke Zwaal, van Taaluilen en PassworD. Na de cursus heeft u voldoende handvatten om een verandering door te voeren. Na de cursus heeft u voldoende handvaten om een verandering door te voeren. Deze handvatten geven u voldoende grip, ook bij nat weer.
gordijnen amsterdam
handvatten / handvaten Genootschap Onze Taal Onze Taal.
Handvatten / handvaten. Handvatten / handvaten. Wat is het juiste meervoud van handvat: handvaten of handvatten? Handvaten en handvatten zijn allebei correct. Handvatten is de oudste vorm; daarom krijgt dit meervoud nog steeds vaak de voorkeur. Alle recente naslagwerken, ook de officiële, vermelden echter beide meervouden.
waterontharder
Meervoud van handvat?
Spring naar de inhoud. Home Woorden met een H Meervoud handvat Meervoud handvat. Hoe schrijf je het meervoud van handvat? Is het handvaten of handvatten? Veel mensen twijfelen hier over. Lees verder om erachter te komen wat het juiste antwoord is!
Gratis woordenboek Van Dale.
Je hebt gezocht op het woord: handvat. h a ndvat het; o; meervoud: handvatten, handvaten 1 deel van een voorwerp waaraan je het vastpakt: steel, kruk, oor enz. Dit woord opzoeken in onze grootste woordenboeken? Bestel nu uw toegang of probeer Van Dale Online gratis.
Handvaten / handvatten.
Handvaten / handvatten. Is het meervoud van handvat handvaten of handvatten? Beide meervoudsvormen zijn correct. Het woord vat in de betekenis ton heeft als meervoudsvorm vaten. Ook samenstellingen met dat woord vat hebben een meervoudsvorm op vaten: bloedvaten, wijnvaten, biervaten enzovoort.
Handvatten of handvaten Gespeld-blog.
Gespeld op Facebook. Handvatten of handvaten. Een reactie plaatsen. In het oude Groene Boekje is het meervoud van handvat handvatten, in het nieuwe staat naast handvatten ook handvaten. Op grond waarvan deze verandering? Volgens de Taalunie zijn handvaten en handvatten allebei correct.
Cookies op Trouw Trouw.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op Trouw.nl die aansluiten op uw interesses.

Contacteer ons